Podijum: PRED ZAKLJUČAK!!!

Društvo udružene odgovornosti

|

 

Petak, 15. septembar u 20.00

IN THE MEANTIME

Jam Session je izraz koji savremeni plesači koriste za spontano okupljanje tokom kojeg improvizovano plešu, sviraju i stvaraju ritam bez bilo kakvih okvira, bilo vremenskih, koreografskih, rednih, itd. U tom smislu ova vrsta događaja predstavlja jednu vrstu iskoraka iz svakodnevnog kretanja i normativnih ponašanja, kao i koreografskih matrica koje oni kao plesači uvežbavaju, i stvara prostor nepoznatog i slobodnog pokreta i proizvodnje značenja.

Ovaj eksperimentalni događaj je zamišljen kao fuzija ove dve specifične situacije tako što bi plesači održali jedno od svojih okupljanja u prostoru galerije, sa idejom kreiranja formi i relacija kroz spontan / improvizovan pokret i zvuk kroz prostor.

Andrea Beganović (2002) studentkinja je arhitekture na Univerzitetu u Beogradu, a plesom se bavi od svoje pete godine. Tokom 15 godina imala je priliku da stekne obrazovanje širom Evrope u različitim oblastima (balet, savremena igra, afrički, ulični, eksperimentalni ples), svoj rad bazira na upravo tim iskustvima, ali odstupajući od stroge tehnike. Ples posmatra kao instrument za komunikaciju, te u svom radu istražuje granice društvenog plesa, klabing kulture, prostor kao najveći uticaj na plesača, ali i savremenu ideju i mesto plesa u društvu. Ove koncepte izražava kroz performans.

Za muziku je zadužen Whitegirlstudyplaylist.

 

Nedelja, 17. septembar u 19.00

RADIONICA KOLEKTIVNE POEZIJE

„Nadam se da idem tamo gde idu i svi, jer mislim da je oblak veliki”

*broj učesnika je ograničen, prijavite se do petka 15. septembra do 23.59 na mejl: drustvoudruzeneodgovornosti@gmail.com.

Za učešće u radionici nije potrebno nikakvo predznanje.

Poezija koja nastane tokom ove radionice biće prikazana u okviru izložbe „Nemoguće da je nemoguće. Podijum 2023 – Društvo udružene odgovornosti”.

Projekat „Nemoguće da je nemoguće” u okviru Podijuma 2023 realizuje se uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Goethe-Instituta u Beogradu i Umetničkog prostora U10.