live.belgraderaw

Belgrade Raw

|

11 – 27. jun


Belgrade Raw: Darko Stanimirović, Luka Knežević-Strika, Andrej Filev, Nemanja Knežević, Milovan Milenković, Jelena Mijić, Saša Trifunović, Dejan Golić, Dušan Rajić, Mane Radmanović

Izložba live.belgraderaw se bavi beleženjem, posmatranjem i načinima prezentacije i percepcije grada, ali ne isključivo kroz fotografije kolektiva Belgrade Raw. U ovom trenutku fotografija, i slika uopšte, zbog mogućnosti njihovog lakog i brzog stvaranja i deljenja, zaista postaju univerzalni alati komunikacije. Takođe, gotovo svi ti sadržaji se, na neki način, procesuiraju kroz kameru, video ili fotografsku, a najčešće onu mobilnog telefona. Želeli smo da ispitamo raznolikost korišćenja ovih tehničkih mogućnosti.

Ovom izložbom proučavamo i odmeravamo korišćenje fotografije i videa nastalih iz ličnih potreba, kao i onih koji nastaju iz nekih drugih razloga. Onih koji pretenduju na objektivnost i onih koji su očigledno subjektivni, a nastali su u javnim ili privatnim prostorima. Takođe, bavimo se i dostupnošću, tj. sve većom nedostupnošću samih tih prostora.

Fotografije: Belgrade Raw