Umetnički sajam LISTE

|

Na poziv Kaskadenkondenzatora and Dr Kukuks Labradora, Bazel, Švajcarska 
15 – 21. jun 2015. 

Izlagači: Lidija Delić, Nina Ivanović, Sava Knežević, Isidora Krstić, Iva Kuzmanović, Nemanja NikolićMarija ŠevićNataša Galečić, Ana Banduka, Damir Gromilović, Mario Kolarić, Emir Šehanović, Maja Đorđević, Nemanja Golijanin i Nemanja Lađić


Jedno od najvažnijih predstavljanja Umetničkog prostora U10 tokom protekle dve godine bilo je na Internacionalnom sajmu umetnosti LISTE u Bazelu. Učešće na ovom prestižnom sajmu bilo je inicirano od strane Dr. Kukuks Labradora, mladog umetničkog kolektiva iz Bazela a u saradnji sa Kaskadenkondenzatorom, umetničkom asocijacijom, takođe iz Bazela.
Grupna izložba pod nazivom „U10: Pojmovnik“ sadržala je radove ukupno 14 autora: sedmoro članova kolektiva U10 i još sedmoro umetnika koji su po svojim specifičnostima bili odabrani kao adekvatni predstavnici mlade scene savremene umetnosti, inače prezentovane kroz program U10. LISTE sajam posvećen je mladim galerijama i samim tim, promovisanju sveže umetnosti. Prisustvo U10 kao jedine nekomercijalne galerije vođene od strane umetnika u „artist run space“ tradiciji, izazvalo je veliku pažnju posetilaca kao i stručne javnosti koja je pozitivno reagovala na kvalitet pojedinačnih radova i autentični senzibilitet predstavljene regionalne umetničke scene.

Zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije na pruženoj podršci ovom projektu.