GlueHeads #9

|

23. decembar u 19 časova


Ušesnici: Vladimir Lalić, Nina Todorović, Andrea Palašti, Miloš Tomić, Nikola Marković, Šejma Fere, Monika Sigeti, Keti Katvoznicki

Kustoskinja: Anelor Robin / Grafički dizajn: Maycec

GlueHeads je lutajući projekat savremenog kolaža
Osnovni koncept i proces je: jedan dan, jedna izložba, jedan fanzin

Svaku GlueHeads izložbu kustosira drugi umetnik radeći sa drugačijim tehnikama kolaža. Da bi svaka izložba tj. svaki fanzin bio drugačiji i da bi koncept uvek bio svež, svaka GlueHeads sesija je uvek u drugoj galeriji i uvek sa novom grupom umetnika. U istom danu se objavljuje kompilacija fanzina koja sadrži samo kolaže napravljene tog dana. Cilj GlueHeads-a nije samo da dokumentuje ove efemerne radove, već da, uzimajući u obzir medij fanzina, i sam bude shvaćen kao važan i obiman umetnički rad.

Kustoskinja projekta je Anelor Robin. Ona je samostalna kustoskinja i umetnica iz Francuske koja živi i radi u Berlinu. Smatra da su izložbe koje je priredila veliki kolaži različitih umetničkih elemenata. Bez obzira na poreklo, starost ili medij sakupljenih radova, smatra da je njena obaveza da uvek pronađe najbolji mogući način prožimanja umetnika i umetničkih radova. Po njenom mišljenju, kolaž je osnova svih umetnosti i stvaranja.

Srdačno ste pozvani da 23. decembra pogledate rezultat dva intenzivna dana rada na kolažu GlueHeads fanzina.

Fotografije: Lidija Delić