Back to Normal

|

Trixie, Hag, Holandija

1 – 24. jul 2022.

Izlagači: Lidija Delić, Nina IvanovićIva Kuzmanović, Nemanja Nikolić Marija Šević 


Od 1. do 24. jula, Umetnički prostor U10 učestvovaće na projektu Back to Normal, tokom kog će Iva Kuzmanović, Nina Ivanović, Nemanja Nikolić, Marija Šević i Lidija Delić izlagati u umetničkom prostoru Trixie u Hagu.

Back to Normal je kolaborativna internacionalna izložba, kao i događaj namenjen umrežavanju, koji su inicirali Alternative Art Guide i Artist-Run Network Europe (ARNE). Od 1. do 24. jula održaće se tri izložbe u centru Haga, u prostorima: Quartair, Trixie i Billytown.

Projekat je baziran na ideji o normalnosti posle pandemije, a sada takođe preispituje i situaciju vezanu za rat u Ukrajini. Da li artist-run prostori treba da služie kao mesta za prezentaciju i produkcijski hab, ili treba da preispitamo to što radimo? Da li moramo češće da se zaustavimo kako bi radili na samorefleksiji? I pre svega, zar ne bi trebalo da idemo unapred, umesto da težimo povratku normali? 

Alternative Art Guide je pozvao četiri artist-run prostora iz Haga da se priključe projektu: Hgtomi Rosa, Quartair, Trixie i Billytown. Svaki od njih se upario sa jednim artist-run prostorom iz Evrope i jednim izvan Evrope, da bi formirali svojevrstan kolektiv i prezentovali radove 24 umetnika po pozivu iz svih 12 prostora. U sklopu ovog projekta, Umetnički prostor U10 izlaže u saradnji sa umetničkim prostorom Trixie.