Da li mi je zaista potreban um?

Katerina HaruEvgenija JoaniduVansen Merinjak, Ana Samara

|

21. april – 13. maj


Prvo se naglas zapitajte: „Da li mi je zaista potreban um?”

Zatim, polovinu jaja koje ste mogli da sakupite dan ranije razbijte o svoj prozor. Zapamtite da se ovo mora uraditi na dnevnom svetlu. Ostavite ostatke jaja tamo dok ne padne noć. Stavite čašu na kuhinjski pod. Sada će vam trebati aluminijumska folija koju ćete koristiti da napravite mali oblik nalik na zeca. Kada završite, postavite taj oblik pored čaše, na pod.

Sada san preuzima. Ako se čarolija dogodi, probudićete se u pravo vreme. Idite u kuhinju da vidite čašu koju ste tamo ranije ostavili, sada je puna. Pogledajte prozor. Tragovi jaja bi trebalo da izgledaju kao pseći zubi, a i neke dlake bi već trebalo da se pojavljuju. Ako je to ono što vidite, zgrabite staklo sa poda, uključite televizor i pustite ponoćne vesti. Posmatrajte šta domaćin nosi. Kako izgleda njegova kravata? Sada će nam on odigrati scenu iz narodne igre. Plesači se drže za ramena i plešu u krugovima.

Popijte sadržaj čaše i zurite u emisiju zaista intenzivno. Počećete da osećate kako vam se telo okreće, a vaše ruke i stopala će početi da imitiraju pokrete plesača. Muzika će se postepeno ubrzavati i vi ćete odjednom postati jedan od njih. Dok nastavljate da plešete, kontaminiraćete druge plesače i malo po malo postaćete svi oni, oni će postati svi vi.

Ples sada ide veoma brzo i teško je pratiti ritam, ali izdržite. Dok držite oči otvorene, dan će postati noć, noć će postati dan. Vaše noge će rsplamstai vatru koja će vas zapaliti. Odjednom ćete osetiti kako vam telo puca i nekoliko njegovih delova će se rsturiti po prostoriji dok ne osetite da ste promenili oblik.

Ako čarolija nije uspela, samo se pretvarajte da spavate i gledajte ponoćne vesti.

Fotografije: N. Ivanović